Het mooiste clubhuis aan de Binnenschelde
Door RV-Aqua
Gepubliceerd op: Juni 28, 2017

Het is gelukt! Afgelopen maandag 26 juni heeft roeivereniging Aquarius haar droom gerealiseerd. Na bijna 2 jaar plannen, praten met de gemeente, tekenen en nog meer plannen, praten en tekenen is het gelukt om in één dag een heel gebouw – bestaande uit 18 containerunits - van de Pater Hermansstraat naar de Calandweg 11a te verplaatsen. De verhuizing ging uitermate voorspoedig en de nieuwe configuratie  oogst al veel lof van voorbijgangers.

Onder bezielende leiding van Mireille Vrijenhoek, de voorzitter van Aquarius en Frank Nuijten, de oprichter van de roeiclub en met hulp van leden, een heel aantal vrijwilligers en de bedrijven Van Wijnen, Van Doorn Dakspecialist, Piet Jansen Installatietechniek, De Kok bouwgroep, het Kellebeek college en het Markiezaatscollege (die allen deel uitmaken van Samen in de Regio) is dit project tot stand gekomen.  

MH Poly heeft eraan gerekend en BUKO heeft geadviseerd. Op de dag van verhuizing had Dit is Plek de coördinatie en heeft Heeren transport hijskranen en vrachtagens met chauffeurs geleverd. De GGZ – waar het gebouw tot maandag jl. in de tuin stond en de buurtbewoners waren heel meewerkend.

Het gebouw dat al een tijd niet gebruikt werd gaat hierdoor een nieuw leven tegemoet in de noord-oost hoek van de Binnenschelde. Ook wordt zoveel mogelijk materiaal -wat bij de demontage om het verhuisklaar te krijgen- vrij is gekomen hergebruikt. Inmiddels is al begonnen met de afbouw. Aquarius hoopt en verwacht aan het begin van volgend roeiseizoen (april 2018) helemaal gesteld te staan, maar denkt na de zomer de basis zaken toch wel op orde te kunnen hebben.

U bent van harte welkom om het resultaat te komen bekijken! En als u zin heeft om lekker te gaan roeien op de Binnenschelde of een uurtje over om te komen klussen, meldt u zich dan vooral aan via info@rvaquarius.nl o.v.v. uw naam en telefoonnummer.